233网校- 学位英语学位英语

资讯
您现在的位置:233网校>学位英语>历年真题

2015年11月北京成人学位英语考试真题及参考答案

来源:233网校 2017年8月14日 分享到 评论

点击进入在线测试:2015年11月北京成人学位英语考试真题及答案解析

Directions:There are three passages in this part. Each passage is followed by some ques-tions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D.

Jim Thorpe was a Native American. He was born in 1888 in an Indian Territory( 印第安人保护区) that is now Oklahoma. Like most Native American children then, he liked to fish, hunt,swim, and play games outdoors. (76) He was healthy and strong, but he had very little formal edu-cation. In 1950, Jim Thorpe was named the greatest American football player. He was also an Olympic gold medal winner. But Thorpe had many tragedies in his life.

Jim had a twin brother who died when he was nine years old. By the time he was 16, his mother and father were also dead. Jim then went to a special school in Pennsylvania for Native A-merican children. There, he learned to read and write and also began to play sports. Jim was poor,so he left school for two years to earn some money. During this time, he played on a baseball team. (77)The team paid him only $15 a week. Soon he returned to school to complete his educa-tion. Jim was a star athlete( 运动员)in several sports, including baseball, running, and football.

He won many awards for his athletic ability, mainly for football. In many games, he scored all or most of the points for his team.

In 1912, when Jim Thorpe was 24 years old, he became part of the U. S. Olympic team. He competed in two very difficult events: the pentathlon and the decathlon. Both require great ability and strength. The pentathlon has five track and field events, including the long jump and the1,500-meter race. The decathlon has ten track and field events, with running, jumping, and thro-wing contests.

People thought it was impossible for an athlete to compete in both the pentathlon and the de-cathlon. So everyone was surprised when Thorpe won gold medals in both events. When the King of Sweden presented Thorpe with his two gold medals, he said, "Sir, you are the greatest athlete in the world. " Thorpe was a simple and honest man. He just answered, "Thanks, King. "

第1题 From the passage we learn that Jim Thorpe was born in__________.

A.India

B.Pennsylvania

C.Oklahoma

D.Sweden

答案:C

解析:【内容概要】

本文介绍了美国运动员吉姆?索普的生平和他在体育界的成就,重点讲述他在1912年瑞典奥运会上获得了两枚。

【译文】

吉姆?索普是一位美国原住民。1888年,他出生于现在被称为奥克拉荷马的一个印第安人保护区。和那时的大多数美国原住民孩子一样,他喜欢钓鱼、打猎、游泳和其他户外活动。他身体健康、强壮,但是接受的正规教育很少。1950年,吉姆?索普被授予美国杰出的橄榄球员称号。他也是奥运会获得者。但是,他一生中经历了很多坎坷。

他的双胞胎兄弟在他9岁的时候去世。在他16岁的时候,父母也离开了人世。随后他便去宾夕法尼亚一家为原住民儿童开设的特殊学校学习。在那里,他学会了阅读和写字,也开始接触体育运动。因为贫穷,他辍学2年去挣钱。这期间,他曾为一个棒球队打球。这个棒球队每周只付他15美元。很快,他就返回学校完成了他的学业。他在很多运动上都是一位明星运动员,例如:棒球、跑步、还有橄榄球。因为体育能力,他获得过很多奖项,绝大多数都是橄榄球奖项。在很多次比赛中,他包揽了他所在球队的全部或者大部分得分。

1912年,索普24岁的时候,他成为了美国奥运队的一员。他完成了两项超高难度的比赛项目:五项全能和十项全能。这两个项目都需要非常强的能力和力量。五项全能包括跳远和1500米长跑在内的五个田径项目。而十项全能则包括跑步、跳高和投掷在内的十个田径竞赛项目。

人们认为一个运动员是不可能同时完成五项全能和十项全能比赛的。所以,当索普获得了这两个项目的的时候,所有人都非常吃惊。当瑞典国王为索普颁发的时候,他说道:“先生,你是世界上伟大的田径运动员。”而纯朴敦厚的索普只回答道:“谢谢您,国王。”

【精解精析】

【定位】段第二句话“He was born in 1888 in an Indian Territory that is now oklaho-ma.”。

【答案详解】细节题。题干问的是“吉姆?索普出生于哪里?”根据定位句“1888年,他出生于现在被称为奥克拉荷马的一个印第安人保护区”就可以直接得到答案,故选C。

第2题 According to the passage, most American Indian children loved all the following EXCEPT __________.

A.fishing

B.hunting

C.swimming

D.singing

答案:D

解析:【定位】段第三句话“Like most Native American children then,he liked to fish,hunt,swim,and play games outdoors.”。

【答案详解】细节题。题干问的是“大多数美国原住民孩子不喜欢下列哪个活动?”要注意,题干中的EXCEPT表示“除…之外”。根据定位句,A、B、C三项均为户外活动,只有D项“唱歌”不属于户外活动,故选D。

第3题 Jim Thorpe started to play sports__________.

A.before he was nine years old

B.when he was 16 years old

C.when he was 24 years old

D.before his parents passed away

答案:B

解析:【定位】第二段第四句话“There,he learned to read and write and also began to play sports.”。

【答案详解】细节题。题干问的是“吉姆?索普是什么时候开始接触体育活动的?”根据定位句“在那里,他学会了阅读和写字,也开始接触体育运动。”可知,他是在宾州的学校开始接触体育运动的。而第二段的第二句话表明他去这所学校是在他l6岁父母去世之后,即选项B。而A项“9岁之前”,C项“24岁”和D项“父母去世前”均不正确。故选B。

第4题 The word decathlon in Paragraph 3 probably means__________.

A.jumping

B.five track and field events

C.throwing

D.ten track and field events

答案:D

解析:【定位】第三段后一句话“The decathlon has ten track and field events,with running,jumping,and throwing contests.”。

【答案详解】细节题。题干问的是“第三段中的decathlon一词是什么意思?”根据定位句“十项全能则包括跑步、跳高和投掷在内的十个田径竞赛项目”,表明这是一个包括十个项目的运动。同时要注意前缀deca-本身有“十个”的意思。A项“跳高”和c项“投掷”均为十项全能内的比赛项目,不完整;B项是“五项全能”。故选D。

第5题 Which of the following is NOT TRUE?

A.In 1912, Thorpe went back to finish his college education.

B.Thorpe won two gold medals in the 1912 Olympic Games.

C.Thorpe once played on a baseball team for money.

D.In 1950, Thorpe was named the greatest American football player.

答案:A

解析:【定位】段第五句话“In 1950,Jim Thorpe was named the greatest American football player.”;第二段第六句和第七句话“During this time,he played on a baseball team.The team paid him only$15 a week.”;第三段句话“In 1912,when Jim Thorpe was 24 years old,he became part of the U.S.Olympic team.”;第四段第二句话“So everyone was sur-prised when Thorpe won gold medals in both events.”。

【答案详解】细节题。题干问的是“下列哪个表述不正确?”根据第四段的定位句“大家对索普赢得两个项目的表示吃惊。”可知选项B正确;根据第二段的两个定位句“这期间,他曾为一个棒球队打球。这个棒球队每周只支付给他15美元。”可知选项C正确;根据段的定位句“1950年,吉姆?索普被授予美国杰出的橄榄球员称号。”可知选项D正确。

根据第三段的定位句“1912年,索普24岁的时候,他成为了美国奥运队的一员。”可知,在1912年,索普是成为奥运队运动员,而不是返回学校完成学业。所以,A项表述不正确,故选A。

【高频词汇】

1.native adj.本土的;本地的 2.healthy adj.健康的 3.tragedy n.悲剧

4.twin adj.双胞胎的/n.双胞胎 5.earn v.挣钱;赚取 6.athlete n.运动员

7.contestn.比赛;竞赛

学位英语考试:2017年成人学位英语考试试题题型详解

学位英语报名:2017年成人学位英语考试报名时间/入口

告别盲目备考,名师全程把关特训,2017年成人学位英语考试高效通过不是问题!点击进入>>

责编:cll
名师课程
成人英语三级考点解读
欧文老师 免费试听
成人英语三级真题解析
欧文老师 免费试听
班级介绍

套餐包含:四大班级,科学搭配(含精讲+应试技巧+真题解析+模考点题)

套餐优势:1、名师团队锁定90%核心考点
2、一次通关,不过免费重学一年

配套服务:1、内部章节练习
2、课程讲义+免费题库+手机听课
3、名师答疑+实时互动

招生方案免费试听

热点推荐
VIP题库
登录

新用户注册领取课程礼包

立即注册
app下载
意见反馈 返回顶部